Taxatie voor jouw huis in Utrecht

Heb je een woning gekocht of een verbouwing gepland en wil je daar graag een hypotheek voor afsluiten? Dan vraagt jouw hypotheek- of bankadviseur om een gevalideerd NWWI-taxatierapport van je huis. Dit is een rapport dat onafhankelijk de waarde van een woning vaststelt. Onze experts helpen je graag met een NWWI taxatie voor je woning in Utrecht.

NWWI Taxatie door een erkende taxateur.

Snel en zorgvuldig een taxatie van je woning, door een erkende taxateur en door alle banken in Nederland erkend.

Wat staat er in een taxatierapport?
Onze makelaars zorgen voor een gevalideerd taxatierapport. In dit taxatierapport staan belangrijke gegevens over de woning die de geldverstrekker nodig heeft om een hypotheek te kunnen verstrekken. Zo wordt de marktwaarde erin opgenomen, maar bijvoorbeeld ook gegevens over de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging. Ook dienen er externe omstandigheden in het rapport opgenomen te worden. Bijvoorbeeld een bestemmingsplan voor de omgeving dat van invloed kan zijn op de marktwaarde in de toekomst. Met de inhoud van het taxatierapport bepaalt een geldverstrekker mede of de hypotheek wel of niet wordt verstrekt.
Wat is het verschil tussen een taxatierapport en bouwkundige keuring?
Een taxatierapport is niet hetzelfde als een bouwkundige keuring. Een bouwkundige keuring is een uitgebreide bouwtechnische keuring waarbij eventuele verborgen gebreken aan het licht komen. Bij een hypotheek met NHG is een bouwkundige keuring soms verplicht, bijvoorbeeld bij niet-gerenoveerde appartementen van voor 1940.
Wanneer laat je een taxatie uitvoeren?
In een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde: ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Een taxatierapport speelt hierbij een belangrijke rol: je hypotheekbedrag wordt gebaseerd op de getaxeerde woningwaarde in het taxatierapport. Het is daarom van belang om de taxatie ruim op tijd, voordat de ontbindende voorwaarde is verlopen, uit te laten voeren.
Waarom een NWWI taxatie?
In 2009 is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Dit instituut wordt erkend door de NHG. Deze instelling ziet toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid op taxaties voor woningen. Alle banken in Nederland vragen om een taxatierapport dat is opgesteld door een taxateur die is aangesloten bij het NWWI. Zo wordt elke taxatie via dezelfde duidelijke richtlijnen opgesteld.

Klantreviews

Deze klanten gingen je voor.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

In een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde van ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Dit betekent dat de koper alleen de woning koopt als hij genoeg geld kan lenen van de bank. Deze regel is belangrijk omdat het de koper beschermt tegen financiële problemen als hij het geld niet kan krijgen. Een taxatierapport is erg belangrijk om te bepalen hoeveel geld de koper kan lenen. Aangezien het taxatierapport laat zien hoeveel de woning waard is. Het is dus slim om het taxatierapport op tijd te regelen. Het liefst voordat de regel over financiering verloopt. Zo heeft de koper genoeg tijd om de lening te regelen en problemen te voorkomen. Als je dit niet op tijd doet, kan het zorgen voor vertragingen of zelfs de hele koop tegenhouden. Dit kan ook mogelijk juridische gevolgen hebben. Het is dus slim om de taxatie op tijd te regelen voor een soepele aankoop van de woning.

Jouw huis in Utrecht laten taxeren

Geïnteresseerd in het laten taxeren van jouw huis in Utrecht? Een taxatie laten uitvoeren begint met het inschakelen van een erkende taxateur. Deze expert is goed op de hoogte van de lokale vastgoedmarkt en heeft de expertise om een nauwkeurige schatting van de waarde van je woning te maken. Onze makelaars hebben al jarenlang ervaring met het taxeren van huizen in Utrecht.